Spune-ne o poveste!

Istoricii mai dezbat, dar noi vom face o incursiune în imaginar. Putem spune deci cu siguranță că povestea românilor a început în județul Hunedoara!

A început demult de tot, când zâne uriașe aruncau cu bolovani și retezau munți, când unui prim povestitor i-a trecut prin minte să scrijelească semne pe tăblițe de lut, neștiind la câte polemici va da naștere peste câteva mii de ani. Demult, când dacii construiau cetăți, sanctuare și calendare, iar romanii stăteau cu ochii pe ei, considerând că Imperiul nu are liniște până nu-i va supune. Demult, când inscripțiile romane deveneau coloane în biserici creștine, când cneji, voievozi, regi și principi construiau cetăți și castele.

Spune-ne și tu o poveste! Povestea excursiei tale de o zi sau mai multe, așa cum o simți tu, despre ceea ce ai văzut în județul Hunedoara.

În cuvinte mai multe sau mai puține, despre ce ți-a plăcut sau nu ți-a plăcut, despre ceea ce crezi că i-ar interesa sau le-ar putea folosi altora. Neapărat semnate cu nume real! 

Poveștile vor fi trimise pe adresa de email ochiulmultiplu@gmail.com, vor fi editate și publicate pe site-ul ochiulmultiplu.ro, secțiunea turism. Fotografiile vor avea obligatoriu drept de publicare, de preferat să fie din arhiva personală.

Cele mai bune povești vor intra și într-o competiție, autoarea sau autorul beneficiind de un premiu la final de an. 

Vizitează județul Hunedoara și lasă-ne drept amintire poveștile tale.

Credem că în acest fel vei contribui la promovarea unuia dintre bunurile de preț ale județului Hunedoara – moștenirea sa culturală! 

#promovamhunedoara

Redacția

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.